Viešbučio pasirinkimas Kretoje bei automobilio nuomos procedūra

Mes dievinam savarankiškas keliones, tačiau gimus dukrytei, neneigsime, jog keliauti per kelionių organizatorių kur kas patogiau ir paprasčiau, tad šįkart skridome su Tez Tour. Pasiekti Kretą galima ir savarankiškai, tačiau suskaičiavus bilietus, bagažo mokesčius, transportą iš/į oro uostą, nakvynes, kaina išeina netgi didesnė. Norime trumpai pasidalinti atsiliepimu, apie išsirinktą viešbutį, bei  informacija apie automobilio nuomą.

VIEŠBUTIS

Kadangi keliavome su vienerių metukų dukryte, mūsų reikalavimai viešbučiui buvo šie: nedidelis viešbutis, geras maitinimas, netoli centro ir smėlio paplūdimys. Po ilgų svarstymų, ieškojimų, dvejonių, mes išsirinkome Agios Nikolaos kurorte esantį 4* Santa Marina Agios Nikolaos. Geresnės lokacijos negalėjo būti: viskas ranka pasiekiama, ir paplūdimys, ir pakrantė, ir visi restoranai bei tavernos. Viešbutis ramioje vietoje, nesigirdėjo jokio triukšmo, gal kiek erzino muzika, sklindanti iš viešbučio baro, bet ją išjungdavo 23 val. ir tuomet stodavo ramybė. Vidinė teritorija nedidelė, bet jauki: apelsinmedžiai ir augantys citrinų medžiai, fontanėlis, nedidelė koplytėlė ir daug viešbučio kačių. Viešbutis nedidelis, o dauguma gyventojų yra senjorai iš Vokietijos, Prancūzijos ir Anglijos. Buvo ir rusų piliečių, bet nedaug. Viešbutį reiktų atnaujinti: baseinas apleistas, nesinori net kojos kelti, liftas mažytis ir dažnai stringa, biliardo stalas pilkas nuo dulkių ir mokamas, o baro erdvė kaip iš 90-ųjų. Aišku, tai tik smulkmenos, kurios poilsiui netrukdo. Kambariai apynaujai, pakankamai erdvūs ir buvo tvarkomi kiekvieną mielą dieną. Kambaryje veikė wi-fi, kuris buvo stebėtinai greitas. Perkant kelionę, mes paprašėme lovelės kūdikiui, bei dvigulės lovos – visi pageidavimai buvo išpildyti.
Viešbutį reiktų pagirti už tikrai neblogą maitinimą, mes pasirinkome paketą – viskas įskaičiuota(AI). Žuvis ar jūros gėrybės būdavo kiekvieną dieną tiek per pietus, tiek vakarienės metu. Daug salotų, daržovių, užkandžių, mėsos patiekalų, vietinių desertų. Vaikams atskirai niekas negamina, bet visuomet būdavo iš ko rinktis, tad bėdų su maistu nebuvo. Personalas nuolat papildydavo ištuštėjusius padėklus naujais patiekalais, tad nors ir atėjus valgyti į pabaigą, žinojome, jog alkani neliksime. Su gėrimais kiek kitokia situacija. Stipriųjų mes negeriam, bet bare būdavo vietinės grapos,vynas pusėtinas, o pilstomas alus į 0,25 bokalus buvo labiau panašus į alaus gėrimą. Baras nemokamai gėrimus pilstydavo iki 22 val.,o paskui už papildomą mokestį. Apibendrinant, viešbutį tikrai galime rekomenduoti.Gal ir nepilnos 4*, tačiau kaip Kretai viešbutis visai neblogas. Jeigu keliausite su kiek vyresniais vaikais, turėkite omeny, jog viešbutis neturi jokios vaikų erdvės, tad pramogų jiems čia nebus.
50 metrų nuo viešbučio yra nedidelis smėlio paplūdimys – Ammos. Pleže gultai ir skėčiai mokami: 3 eur. skėtis, gultai – po 2,5 eur. Bet smėlio paplūdimyje galima patogiai įsitaisysi ir ant savo rankšluosčio. Krantas negilus, tad atostogaujantiems su vaikais, šis paplūdimys kaip tik. Mums labai patiko kiek atokiau esanti poilsio zona, paplūdimiu jos nepavadinsi, Kimzu Sea Lounge. Krantas nusėtas nedideliais akmenukais, bet pati teritorija apsodinta žolyte, palmėmis, veikia kavinė, yra dušai, internetas, o ir gultų bei skėčio kainos pigesnės- skėtis 2,5 eur., gultai po 2 eur.
IMG_20190517_150134_875

AGIOS NIKOLAOS KURORTAS

Agios Nikolaos tikras Kretos San Tropezas: čia gausu stilingų kavinių,barų, spalvingų tavernų bei elegantiškų parduotuvių. Vienas gražiausių salos miestelių įsikūrės Mirabelo įlankoje, prie Voulismeni ežero bei apjuostas rytiniais kalnais. Dienos metu Agios gyvena kiek mieguistą gyveną, bet viskas pradeda pulsuoti ryškiom spalvom, vos saulei pradedant leistis. Miestelio centras nedidelis, pagrinde, visas veiksmas sukasi aplink pagrindinę prieplauką, bei šalia jos nusidrekusioje pakrantėje. Dienos metu uostą puošia margaspalviai laivai, o naktį įlanka nusidažo tavernų skleidžiamų šviesų atspindžiais. Nepatingėkte pasikelti į kalną, nuo kur puikiai matysis Voulismeni ežeras, susijungiantis su jūra, bei Agios pakrantė. Legendos pasakoja,jog tai ežeras be dugno. Tokie pasakojimai gimė turbūt dėl to, jog jis labai gilus- giliausia vieta siekia 64 metrus!

AUTOMOBILIO NUOMA

Jeigu ruošiatės keliauti po salą savarankiškai, be automobilio gali būti sudėtinga pasiekti tam tikrus taškus. Automobilį mes nuomavomės Agios Nikolaos. Visa procedūra labai paprasta, nereikia jokių kreditinių kortelių, ar depositų. Turėkite galiojančias vairuotojo teises ir to pakaks. Tikrai galime rekomenduoti „Clubcars“, nes likome patenkinti tiek aptarnavimu, tiek pačiu automobiliu bei kaina. Išsirinkome 2017 m. Toyota Yaris. Mašina 3 paroms su pilnu draudimu + vaiko kėdute mums kainavo 80 eur. Pasak nuomuotojų, už analogiską automobilį sezono metu (nuo birželio vidurio) kaina padidėja iki 120-150 Eur. Automobilį privežė prie viešbučio sutartu laiku, ir pasiemė tokiu pat būdų, mums tereikėjo palikti raktus registratūroje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *