Atostogos Turkijoje: viešbučio „Insula Resort & Spa“ ažvalga

Keliaujant su dviem mažais vaikais viena patogiausių krypčių– Turkija. Kad kokybiškai ir daug pigiau pailsėti šioje šalyje galima, palyginus su Lietuva, jokia paslaptis. Bet kad pavyks taip pigiai ir gerai – tikrai nesitikėjome (vykome birželio pradžioje). Su Turkija yra tik viena bėdelė – platus viešbučių pasirinkimas, lydimas šimtų abejonių, kuris gi geriausias ir vertas pinigų. Kadangi mūsų pasirinktame viešbutyje buvo tikrai daug bendrataučių, ir agentūroje buvo pabrėžta, kad viešbutis mylimas lietuvių, nusprendėme plačiau aprašyti, kaip gi sekėsi atostogauti savaitę Insuloje. Nepriimkite šios apžvalgos ir mūsų atsiliepimų kaip būtinos rekomendacijos, bet galbūt paskaičius, Jums bus lengviau apsispręsti.

Viešbučio vieta
Skrisdami su vaikais, visada ieškome viešbučio, kuris yra arčiau oro uosto, nes po daugiau nei 3 valandų skrydžio mažiausiai ko norisi, tai dar tiek pat važiuoti autobusu iki nakvynės vietos. Insula yra apie 110 km iki Antalijos miesto oro uosto, ir apie 13 km iki Alanijos miesto. Kelionių organizatorius skraidino iki nedidelio Gasipašos oro uosto, o nuo jo iki viešbučio keliavome vos daugiau nei valandą. Insula viešbutis yra Konaklio gyvenvietėje, iki miestelio centro apie 200 metrų. Dar vienas kriterijus renkantis viešbutį buvo lengvas miestelio centro pasiekiamumas. Mes mėgstame vaikščioti, tad toli nuo miesto, vidury niekur, esantis viešbutis, kad ir koks didelis jis būtų, mums netiko. Su vaikais keliaujant dažnai prireikia parduotuvės (pvz, sauskelnių ar vaikiškų tyrelių įsigyti), vaistinės, ar net rubų parduotuvės. Insula šiuo atžvilgiu buvo labai patogioje lokacijoje.
Konakli gyvenvietė
Konakli centras nors ir nedidelis, bet labai jaukus ir gražiai sutvarkytas, ypatingai gražu vakare, įsijungus visoms pagrindines gatves puošiančioms spalvotoms lempučių girliandoms. Centre rasite ir kavinukes, ir turkiškų ledų prekeivius, vaisių ir daržovių kioskus, vaikams yra žaidimo aikštelių, fontanų pasigrožėti, didelis Outlet rūbų centras, net McDonaldas ir aišku „padielkų“ turgus.
Konakli centras
Vaikams
Viešbučio teritorijoje buvo du vaikų baseinai, vienas visai mažas ir uždengtas nuo saulės leliukams (apie 35-40 cm gylio), kitas- didesnis vyresniems (apie 70 cm gylis). Taip pat buvo žaidimų aikštelė bei vaikų klubas, kuriame su animatore galima buvo piešti, žaisti stalo žaidimus ir pan.  Vakarais 21 val. būdavo organizuojama vaikų diskoteka ir žaidimai. Arba vykdavo vaikų kino seansai. Dienos metu animatorės irgi prigalvodavo veiklos: galima buvo kepti picas, sausainius ar spalvinti marškinėlius (pastaroji veikla papildomai kainavo 10 EUR) ir t.t. Teritorija viešbučio gana didelė ir labai žalia, auga daug palmių, gėlių ir krūmų. Lakstyti vaikams vietos pakankamai, o teritorija tam yra saugi.
Paplūdimys
Vienas iš viešbučio pliusų – tiesioginis išėjimas prie jūros. Nereikia kirsti jokių požeminių perėjų, kelių ar tiltų. Grožėtis ir būti prie jūros galima kiaurą parą. Gultai, skėčiai ir rankšluosčiai nemokami. Bent jau mums ilsintis neteko matyti, kad kažkam truktų vietos, atvirkščiai būdavo nemažai laisvų vietų. Prie gultų dominuoja smėlis su akmenukais, einant link jūros akmenuota, tad reikia specialios avalynės. Akmenukų yra ir prie kranto, bet toliau įbridus jie baigiasi. Palyginus kaip praeitais metais buvome Kemero kurorte, kur visas krantas vien dideli slidūs akmenys, tai čia buvo tikra atgaiva. Beje jūros temperatūra jau buvo 20-21 laipsnis.
Maistas
Viešbutyje yra pagrindinis restoranas, kuriame visi rinkosi valgyti pusryčius, pietus ir vakarienę. Priešpiečius ir pavakarius tiekdavo paprasčiau prie sodo esančiame bare.  Buvo vienas a la carte restoranas, kuriame priklausė viena vakarienė, iš anksto užsiregistravus. Buvome, bet nieko stebuklingo nesitikėkite. Praktiškai tas pats maistas tik atnešamas padavėjo prie stalo. Gėrimus galima buvo gauti keturiuose baruose: prie registratūros, prie baseino, prie jūros ir sode. Visi turime skirtingus skonius, bet mums maisto pasirinkimo pakako ir jis neatsibodo. Vegetarai irgi alkani neliktų. Du kartus per dieną būdavo žuvis ( skumbrė, upėtakis ir dar kažkokia balta žuvis), krevečių ar kitų jūros gėrybių nebuvo. Maistas buvo skanus, vaikams buvo nedidelis atskiras švediškas stalas. Gėrimai galėtų būti geresni. Alus ir vynas neblogas, bet stiprieji gėrimai mums nepatiko. Nors kiek matėme kitiems tai buvo ne kliūtis. Kartą per savaitę vyksta Grand vakarienė, su muzika, šokiais, tuomet gaminami prašmatnesni patiekalai, įdomesni desertai. Kasdien nustatytomis valandomis turkė močiutė ateidavo kepti turkiškų lepioškių, tai nusidriekdavo eilė, nes jos be galo skanios.
Grand vakarienės akimirkos
Lepioškių kepėja
Kambariai
Gavome standartinį kambarį, apie 25 kvadratinių metrų. Mums keturiems erdvės pakako. Vienintelis minusas, jog kambarys buvo į centrinę gatvę, kurioje eismas intensyvus tiek dieną, tiek naktį. Pirmą dieną triukšmas girdėjosi, bet paskui apsipratome, uždarius balkoną triukšmas buvo girdimas, bet mažiau. Kambaryje buvo individualus kondicionierius. Mini barą papildydavo nemokamai kasdien (vanduo ir sultys). Kambarius tvarkydavo kiekvieną dieną. Wi-fi kambaryje nėra, nebent už papildomą mokestį. Nemokamas internetas veikė prie registratūros, bet esant dideliam prisijungusiųjų skaičiui jis būdavo labai labai lėtas. Mes nusipirkome papildomą internetą (7 dienos 7 EUR/ vienam telefonui) kuris veikė ir kambaryje ir didesnėje viešbučio teritorijoje.
Pramogos ir SPA
Viešbučio teritorijoje buvo keturi baseinai ( du iš jų skirti vaikams). Baseinai nepriekaištingai tvarkingi ir švarūs. Pagrindinis baseinas tikrai didelis ir galima kokybiškai paplaukioti nesistumdant alkūnėmis su kitais. Kitas mažesnis baseinas buvo kartu su trimis nusileidimo kalneliais. Nemokamai galima naudotis ir uždaru baseinu, bet nepastebėjome, kad jis būtų sulaukęs lankytojų. Šalia nemokamai galima naudotis kiek nuvargusia treniruoklių salyte ir sauna. Viešbutis turi savo SPA centrą. Atostogas pradėjome su turkišku hamamu. Kaina 25 EUR. Palyginus su praeitų metų hamamu Kemere, šis buvo labai silpnas ir paviršutiniškas. Bet tie poilsiautojai, kurie pirmą kartą ėjo į tokią procedūrą, liko patenkinti. Dirbantys animatoriai prigalvodavo visokiausių veiklų ir žaidimų. Dieną galima pradėti su mankšta, paskui buvo organizuojamos rungtynės baseine, vandens/ smėlio tinkliniai, aerobikos, zumbos šokiai, putų šou ir t.t. Vakarinė programa prasidėdavo 22 val. buvo neblogas braziliškų šokių kolektyvas, zumbos šokėjai iš Afrikos, modernių šokių atstovai.
Bendra atmosfera
Dažnai viešbučiuose su „viskas įskaičiuota“ pasitaiko nesutarimų tarp išgėrusių turistų, arba būna labai triukšminga. Mums ilsintis nieko panašaus nebuvo: ramu, saugu, visi paslaugūs ir draugiški. Personalas viešbučio tikrai dėmesingas ir visada su šypsenom. Viešbutyje ilsėjosi žmonės iš įvairių šalių: lietuviai, latviai, baltarusai, rusai, lenkai, čekai, rumunai ir patys turkai. Didžioji dauguma tai šeimos su vaikais, tad neveltui šis viešbutis dažnai rekomenduojamas ramesniam šeimyniniam poilsiui.
Kaina
Tai kiek kainavo šios savaitės trukmės keturių asmenų atostogos? Pirkome paskutinės minutės pasiūlymą ir už VISKĄ sumokėjome 1150 EUR. Net jeigu ir ne tokio skonio kotletas buvo, ar alus per lengvas, ar jūra per šlapia, už tokius pinigus atostogaudami mes didelių trūkumų nematėme ir puikiai praleidome laiką.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *