Briuselio tarptautinio Zaventem oro uosto apžvalga

Planuojant keliones, ypatingai skrendant į tolimesnius taškus, dažniausiai reikia trumpam stabtelėti viename iš didžiųjų Europos oro uostų. Šįkart mus maloniai nustebino tarptautinis Briuselio oro uostas. Aéroport de Bruxelles-National, arba kitaip, Brussels Airport Zaventem, kodėl tai puikus tranzitinis taškas? Pagrindinis Briuselio oro uostas, ne tik didžiausias ir daugiausiai keleivių aptarnaujantis (apie 25 mln per metus) oro uostas Belgijoje, bet ir labai patogus, puikiai suplanuotas bei ganėtinai arti nuo sostinės centro – apie 15 km. Oro uostas yra populiarus dėl savo lokacijos ir galimybės iš jo pasiekti praktiškai bet kurį pasaulio kraštą, tokios kompanijos kaip Brussels Airlines ar Lufthansa naudoja jį kaip jungiamąjį tašką.  Kaip žinia, Šarlerua oro uostas, į kurį skraidina pigių skrydžių operatoriai, tokie kaip Ryanair, yra nutolęs nuo miesto maždaug 50 kilometrų.

Iš Zaventem oro uosto centrą galima pasiekti skirtingias būdais (taksi, autobusais, shuttle autobusu), tačiau patogiausias ir patikimiausias variantas turbūt yra traukinys. Kelionė iki centro užtruks apie pusvalandį. Traukiniai kursuoja nuo 4:30 iki 00:30. Traukinio stotį rasite po išvykimo ir atvykimo salėmis, tik reikia nusileisti į -1 lygį. Platforma lengvai pasiekiama liftu ar eskalatoriumi.
Jeigu šis oro uostas jums yra tik jungiamasis taškas tarp skrydžių keliaujant į kitą šalį, jūs tikrai gerai praleisite laiką šiame oro uost. Čia rasite ne tik didžiulį kiekį įvairiausių duty-free tipo parduotuvių, kavinukių, barų ar restoranų, bet ir skirtingas erdves vaikams bei suagusiems. Laukdami kito skrydžio galėsite įsipatoginti ant sėdmaišių, o jeigu turite praleisti naktį oro uoste, irgi ne bėda, mat čia tarp kėdžių nėra jokių tarpų, todėl išsimiegoti tikrai pavyks, ir nereikės ieškoti kampo ant grindų. Didžiuliai panoraminiai langai leis romantiškai grožėtis kylančiais ir besileidžiančiais lėktuvais. Oro uoste galima nemokamai įsipilti geriamo vandens (turėkite tuščią buteliuką). Visur labai daug rozečių bei USB pakrovimo jungčių, o kas labiausiai džiugina – tai nemokamas ir neribojimas wifi internetas. Oro uosto žaidimų ir pramogų aikštelės yra prie A29, A52 ir B31 vartų. Plačiau apie pramogas oro uoste galite rasti čia. Jeigu planuodami kelionę rinksitės, kur daryti persėdimą, drąsiai galite tai daryti Briuselyje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *