Paviršinis nardymas Egipte

Būti Egipte ir nenardyti? Nejuokaukit, tikrai ne. Ekskursijų pasirinkimas labai didelis: tiesiog paviršinis nardymas, giluminis nardymas, nardymas plaukiojant laivu su stikliniu dugnu, nardymas ir sustojimas Rojaus saloje ir t.t. Mes pasirinkome paskutinį variantą. Nuostabi išvyka laivu pusei dienos į jūrą, su nardymu, sustojimu Maldyvus primenančioje saloje, pietumis laive ir maudynėmis. Kaina asmeniui 15 dolerių.

Niekada nenardėte? Nepasitikite duodama  įranga? Bijote, kad egiptiečiai specialiai įbruks vandeniui pralaidžią kaukę su vamzdeliu? Nusiraminkite, viskas bus gerai. Nardysite kartu su vadovu, visi kartu vienoje grupėje. Plaukėm iki koralinių rifų, pirmas sustojimas apie 40 min. Hurgados koraliniai rifai ne tokie spalvingi kaip Šarm el Šeiche, daug mirusių koralų, bet žuvyčių ir kitokių padarų matėme pakankamai. Morenos, medūzų gaujos, spalvotos žuvytės kaip Nemo ir pan. Galima jas maitinti, tada papilvėje suplaukia būrys žūvų. Jeigu nebijote – Jums patiks. Man kaip nemylinčiai tokių gyvūnėlių, nebuvo malonu plūduriuoti šalia jų.

Antras nardymo sustojimas buvo trumpesnis – apie pusvalandį. Noriu pabrėžti, kad galite nardyti ir trumpiau, galite visai nenerti, o tiesiog degintis laive ir plaukioti jūroje. Po abiejų nardymų buvo organizuoti pietūs laive: skumbrė, jautiena, ryžiai, salotos, deja įdeda nedaug, maždaug po šaukštą, bet jeigu lieka, galima pakartoti. Paskutinis sustojimas buvo Paradise (Rojaus) sala, iki kurios plaukėme atskiromis motorinėmis valtimis, žinote, tokiomis, kuriomis pabėgėliai plaukia per Viduržemio jūrą. Sala nuostabaus minkšto smėlio, o vanduo toks skaidrus, jog vietomis atrodo baltas. Turėjome valandą poilsio Maldyvus primenančiame rojuje. Labai rekomenduojam būnant Egipte pasiimti išvyką laivu, nebūtinai su nardymu. Buvimas vandeny labai atpalaiduoja kūną, jūros vėjas prapučia mintis, grįžti pailsėjęs ir atsigavęs. Tik geriau tokią pramogą pasilikti atostogų pabaigai, kai jau būsite įdegę ir oda bus pripratusi prie kaitrios saulės.
IMG_20170330_215419_757

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *