Kachetijos regionas: Lagodekhi ir Sighnaghi

Kadangi Gruzijoje jau lankėmės, šįkart grįžome trumpam pasisveikinti, skaniai užkąsti ir aplankyti Kachetijos regioną.  Beje Gruziją į mūsų maršrutą įsipaišė ir dėl logistinių tikslų, mat, pasiekti Armėniją galima tik vykstant per Gruzijos teritoriją, nes tiesioginio susisiekimo iš Azerbaidžano nėra. Gruzijoj vieną nakvynę pasirinkom nedideliame kaimely – Lagodekhi. Apie mūsų nuotykius lankantis Lagodekhi nacionaliniame parke galite skaityti čia.  Apsistojome puikiuose namuose “Guest House Lago & Wine Cellar”. Be proto svetingi šeimininkai! Nuostabi, švari aplinka, gausūs gruziniški pusryčiai, šilti pokalbiai ir aišku gardus naminis vynas.  Lagodehki vienos gatvės kaimas, su pora parduotuvių, pora kavinių, turgumi ir begale benamių šunų.  Beje, vienoj iš kavinių sau iškėlėme puotą, nes už tokią kainą buvo nuodėmė nevalgyti.

Restorano meniu
Antra nakvynė Gruzijoje mūsų laukė kalnuose įsikūrusio meilės ir vyno mieste – Sighnaghi, kuris laikomas Kachetijos regiono sostine. Maršrutinis taksi nuo Lagodekhi kainavo 4 larius. Tiesa, jis paleido mus pakely, nes iki pačio miesto nevažiavo. Teko likusį atstumą važiuoti taksi. Dar papildomai sumokėjome 8 larius. Sighnaghi miestelis įsikūręs ant stačios kalvos, dėl to tarkitės, kad vairuotojas privežtų iki pat nakvynės vietos, kitaip bus labai nepatogu tempti savo daiktus per akmenuotas stačias miesto gatves. Miestas nedidelis, labai jaukus ir tvarkingas. Didelė dalis miesto puikiai restauruota ir pritaikyta turistams. Ilgam čia neverta sustoti, galima skirti pusdienį, arba norint pailsėti – pernakvoti.
Sighnaghi mes tiesiog mėgavomės miesto ramybe, lėtu tempu. Gardžiavomės vietiniu Kinzmarauli pusiau saldžiu vynu, karštais chačiapūriais ir sultingais khinkaliais. Rekomenduojame kavinę „Šio“, kurioje karališkai pavakarieniavome: Chačiapūris, kepti baklažanai su riešutais, šašlykas, salotų dubuo, 1 litras vyno, 10 khinkalių- iš viso 50 larių. Turėkite omeny, kad kai norėsite užsisakyti khinkalius, reiks imti minimum 10 vienetų, vieneto kaina 0,60 cnt. Beje, vietinio naminio vyno galima nusipirkti tiesiog pas žmones mieste, 1 litro kaina 5-8 lariai, tuo tarpu už tokį patį vyną kavinėje mokėsite apie 12 larių.
Ryte mūsų laukė kelionė link Tbilisio, o paskui kelionė Jerevano link. Kaina asmeniui 6 lariai, trukmė 1,5 val. Atvykite į autobusų stotį iš anksto, kad užsiimtumėte mikriuke vietą. Nesitikėkite išvykti nurodytu laiku, nes išvykimas priklauso nuo mikriuko užimtumo, jeigu yra vietų, vairuotojas lauks, kol jis užsipildys, o jeigu vietų nėra, jis nepaisydamas išvykimo laiko tiesiog išvažiuos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *