Kelias iš Azerbaidžano į Gruziją: kaip mes kirtome sieną

Iš Šeki turėjome nusigauti iki Gruzijos pasienio  miestelio Lagodekhi. Tiesioginio transporto nėra, todėl teko važiuoti su persėdimais. Iš Šeki autobusų stoties mikriuku važiavome iki Zakatalos ( 2,50 AZN/asm.), o ten persėdome į kitą mikriuką, vežantį iki Balakan miesto (0,60 AZN/asm.). Beje, buvo galima vykti iki Balakan tiesiai iš Šeki, tačiau mums netiko grafikas. Toks važiavimas atrodo painus ir sudėtingas, bet , patikėkite, tai tik baisiai skamba. Mikriukų tinklas puikiai išvystytas ir su persėdimu galima pasiekti net ir tolimiausius kampelius. Vietiniai labai paslaugūs ir mielai paaiškina kaip nuvykti. Kadangi turistų Azerbaidžane nėra daug, jiems dar smagiau padėti ir tuo pačiu pakalbinti.

Mikriukas iki Balakan buvo sausakimšas. Kiek teko pastebėti, dažniausiai visi mikriukai būna pilnutėliai, todėl geriau ateiti anksčiau ir užsiimti vietas. Kelionė mums neprailgo. Sėdėjome šalia “Alacho močiučių”, taip jas praminėm, nes visos kelionės metu jos elektriniu prietaisu fiksavo sukalbėtas maldas. Kai paprašėme parodyti, ekranas rodė 2668 kartus. Ir tai buvo tik apie 14 val! Nuobodžiauti mums neleido ir kiti keleiviai, kurie vis atsisukinėjo, spoksojo, rodė pirštais, drąsesni kalbino. Na taip, šviesiaplaukį žydraakį retai pamatysi sėdint autobuse Zakatala-Balakan.
Pats Balakan miestelis yra beveik prie pasienio posto su Gruzija. Balakane mes persėdom į taksi, kuris mus nuvežė iki sienos. Važiavimo buvo nedaug, gal 10-15 min. Kainavo 2 AZN, pigumas protu sunkiai suvokiamas. Pasienio postas pasitinko masyviais vartais. Ganėtinai greitai ir ramiai susivarkėme su patikra. Tiesiog įprastinė paso bei bagažo kontrolė, ir sveika, Gruzija! Šalikelėje susistabdėme taksi automobilį ir už 2 larius nuvažiavome iki nakvynės vietos Lagodekhi kaimely. Kaip mums sekėsi Gruzijoje, skaitykite kituose įrašuose.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *